Mooov festival: The Cakemaker

Mooov festival: The Cakemaker

Duur
104 minuten
Genre
Regie
Ofir Raul Graizer
Cast
Tim Kalkhoff, Sarah Adler, Royal Miller, Zohar Strauss
datum release:18 april 2018

Thomas is een jonge en talentvolle banketbakker die in Berlijn woont. Zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn vertoeft. Er ontstaat een relatie tussen de twee en voortaan komt Oren bij Thomas logeren als hij in Berlijn is.

Op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem en dan verneemt hij dat Oren omgekomen is bij een ongeval. Hij besluit naar Jeruzalem te gaan om antwoorden te zoeken. Hij maakt kennis met Anat, de weduwe van Oren, maar vertelt haar niets over zijn achtergrond. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en Thomas gaat in haar lunchroom werken.

Wat op het eerste zicht een ongeloofwaardig verhaal lijkt, wordt toch op een geloofwaardige manier gebracht. Zonder al te veel sentimentaliteit is dit een mooie, trage en ook wel sensuele film, die tegelijk een discrete inkijk geeft in de orthodox-joodse microkosmos, waar gerechten en ook koekjes koosjer gemaakt moeten worden. Een film over de culinaire uitwisseling tussen oost en west, gemaakt met heel veel tederheid en respect.

Gevoelig en subtiel verhaal over verborgen liefde.